Cursus Arabisch

Cursus Arabisch volgen bij Taal Divers

Taal Divers  biedt cursussen aan in de Arabische taal en cultuur, voor particulieren, bedrijven, universiteiten en scholen. De belangstelling voor de Arabische wereld  en Arabische taal neemt aanzienlijk toe, om verschillende politieke, economische en individuele redenen.

Het Arabisch is een eeuwenlang levende taal die door ongeveer 250 miljoen mensen in meer dan 20 verschillende landen wordt gebruikt. De spreektaalvarianten van het Arabisch verschillen van land tot land. De taal voor geschreven communicatie is echter in alle deze landen hetzelfde: het Modern Standard Arabisch (MSA).
Indien u op zoek bent naar een ontspannende omgeving waarin u op een professionele manier Arabisch wilt leren, dan bent u bij ons aan het goede adres. Taal Divers  gaat uit van uw mogelijkheden en van wat u al weet van het Arabisch. Welk niveau u ook heeft, beginner of gevorderde, bij ons vindt u een cursus die bij u past. U gaat kennis maken met allerlei facetten van het Modern Standard Arabisch onder andere lezen, schrijven, luisteren en spreken. U gaat ook kennis maken met allerlei aspecten van de Arabische cultuur. Dit gebeurt in een ontspannen en prettige sfeer.

U zult na het afronden van de cursus voor beginners over een ruime woordenschat beschikken. U bent in staat om eenvoudige Arabische woorden en korte teksten in het Arabisch te lezen. Daarnaast heeft u de basis taalkennis opgedaan om eenvoudige conversaties te kunnen voeren.

Na het afronden van de cursus voor gevorderden bent u in staat om eenvoudige teksten te begrijpen, lezen en/of schrijven. U beschikt over een uitgebreide woordenschat en  kent een aantal simpele grammaticale regels. U kunt gesprekken in dagelijkse situaties voeren, uw gesprekspartners verstaan en adequaat reageren.

Kinderen in de leeftijd vanaf 7 of 8 jaar wordt de mogelijkheid geboden om een basiscursus Arabisch te volgen. Het Arabische alfabet wordt aangeleerd en aan de hand van enkele praktische thema’s zoals “kennismaken”  komen de kinderen in aanraking met de basisvaardigheden schrijven, lezen, spreken en luisteren. Lesmateriaal en werkbladen zijn bij de lessen inbegrepen.

Bij ons kunt u ook een cursus Marokkaans-Arabisch volgen om eenvoudige gesprekken te kunnen voeren met gesprekspartners afkomstig uit Marokko, waar deze regionale variant van het Arabisch alom wordt gesproken.
Prijzenoverzicht en informatie over de cursussen: voor beginners, half gevorderden en gevorderden
Naam cursus*cursusduurLesmateriaalAantal lessencursusprijs
Cursus Arabisch voor kinderen**x weken**zie opmerking onder **x lessen x uur per week**€ x ,– exclusief les- materiaal**
Cursus Arabisch voor beginners ***10 wekenHet boek:“Arabisch voor beginners 1”, Ed de Moor ***10 lessen 2 uur per week€ 180,– exclusief lesmateriaal
Cursus Arabisch voor half gevorderden10 wekenHet boek:“Arabisch voor beginners 1”, Ed de Moor ***10 lessen 2 uur per week€ 180,– exclusief lesmateriaal
Cursus voor gevorderden10 wekenHet boek:“Arabisch voor beginners 2”, Ed de Moor***10 lessen 2 uur per week€ 180,– exclusief lesmateriaal
Cursus Marokkaans-Arabisch ****10 wekenHet boek:“Marokkaans Arabisch”, Jan Hoogland ****10 lessen 2 uur per week€ 180,– exclusief lesmateriaal
* De cursus begint wanneer er genoeg aanmeldingen binnen zijn. (Maximaal aantal deelnemers per groep 15 en minimaal 8).

** Tarieven voor de cursus Arabisch voor kinderen kunnen via het contactformulier worden opgevraagd. Het lesmateriaal en de duur van de cursus worden in overleg met de ouders vastgesteld. Voor bedrijven, scholen en privélessen gelden andere tarieven. Deze kunnen ook via het contactformulier worden opgevraagd.

*** Arabisch voor beginners 1 + CD: ISBN 978-90-4690-0574/ Arabisch voor beginners 2 + CD: ISBN 978-90-4690-1069

**** Marokkaans Arabisch + CD: ISBN 978-90-5460-0190

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of via het volgende telefoonnummer: (+31) (06) 53203443.

NB Wanneer u of uw kind zich heeft aangemeld voor een cursus dan geldt de aanmelding als definitief. Op basis van de inschrijvingen stelt Taal Divers namelijk de groepen samen en vindt reservering van de ruimte plaats.

NB In overleg kunnen de lessen, van verschillende cursussen, meer dan 1 keer per week gegeven worden.

Wilt u zich inschrijven? Klik dan hier.